Dames 1 speelt weer eerste wedstrijden...

Om weer wedstrijdritme op te bouwen voor het komende seizoen heeft D1 een aantal oefenwedstrijden op het programma. Op 15 juni was er intern al een wedstrijd D1 tegen D2. Donderdag 1 juli ging D1 voor het eerst weer extern een wedstrijd spelen bij BVC Holyoke D1 in Belfeld. Een team van gelijkwaardig niveau waar we goed tegen konden oefenen. Asterix D1 was niet met volledige sterkte aanwezig en miste enkele ervaren speelsters. De eerste set kwamen zij wel meteen goed in hun ritme en viel op dat Holyoke nog een beetje zoekende was. Met 23-25 wisten de Maasbreese dames de eerste set te winnen. Het publiek dat weer aanwezig mocht zijn, kreeg een leuke gelijk opgaande wedstrijd te zien. Holyoke moest continu in sterkste opstelling spelen om Asterix de baas te zijn en leek de wedstrijd te gaan winnen. De stand was 2-1 en Holyoke had een flinke voorsprong in de laatste set (22-16). Met een goede eindsprint wist Asterix uiteindelijk de laatste set nog met 25-27 naar zich toe te trekken.

Afgelopen dinsdag 6 juli kwamen de dames van VC Olympia D2 Panningen in Maasbree op bezoek. Voor vele van ons geen onbekenden. Enkele dames van Asterix mogen met dit team meetrainen en Geert en Rudy zijn hierbij assistent-trainer. Olympia D2 speelt komend seizoen in de promotieklasse, dus voldoende uitdaging voor ons D1 om tegen te spelen. Met slechts 6 speelsters begon Asterix aan de wedstrijd, maar wel met een sterk begin. Er werd goed meegespeeld met het niveau van de Olympia-dames en De Maasbreese dames namen in de eerste set steeds de voorsprong en wonnen deze met 25-23. Panningen kwam niet in de wedstrijd en het team was nog niet op elkaar ingespeeld. Hier konden wij ons voordeel uit halen. Ondertussen was ook onze nieuwe libero als 7e speler aangesloten, waardoor er meer wissel mogelijkheden waren en af en toe rust voor enkele speelsters. Er werd goed gewerkt, maar het niveau en de ervaring van Olympia D2 leverde hen net wat meer punten op. De tweede en derde set kon D1 nog goed volgen. Uitslag 25-23, 23-25, 21-25, 13-25.

Voor de zomervakantie op dinsdag 20 juli (19.00 uur) speelt Dames 1 intern nog een wedstrijd tegen Dames 3. Na 5 weken zomerreces staan er dan nog twee oefenwedstrijden op het programma om zich goed voor te bereiden op de competitiestart 18 september:

Zaterdag 4 september 16:30 uur: Hovoc D4 - Asterix D1 (in Horst)
Zaterdag 11 september 18:00 uur: Tupos D1 - Asterix D1 (in Baarlo)