Krachtworkshop


Op dinsdag 21 september organiseerde Rudy Beurskens voor alle Dames Senioren en Meisjes A een workshop Krachttraining. De workshop werd verzorgd door Karin Mennen. Karin is krachttrainer bij Peelpush D1 +H1 en Feyenoord en tevens oud volleybalster van Peelpush D1 en VC Weert D1. 

Het doel van de workshop was om vooral de speelster bewust en gestimuleerd te krijgen voor goede kracht- en spieroefeningen en hoe deze effectief uit te voeren. Belangrijk daarbij is om te weten welke oefeningen juist geschikt zijn voor volleybal en waarom. De workshop was er op gericht om gecontroleerd met je lichaam bezig te zijn en de volleybalprestaties op verschillende manieren te  verbeteren.

In een eerste theoretische deel, inclusief een presentatie met filmpjes, werd uitleg gegeven waarom bepaalde oefeningen wel en niet aan te raden zijn en werd de verbinding met volleybalbewegingen gelegd.
Het tweede deel was praktijkgericht. In blokken van 4 oefeningen konden de speelsters na uitleg zelf aan de slag met instructie en correctie van Karin. De blokken waren gericht op warming-up, kracht, coördinatie & stabiliteit.

Bij de workshop waren van Asterix maar liefst 33 speelsters van D1 t/m MA en trainers aanwezig! Fijn dat er met zo veel enthousiasme op gereageerd is.