Wedstrijdverslagen

27 NOVEMBER 2021: DAMES 2 KAMPIOEN!!!

Dames 2 heeft zaterdag in een spannende wedstrijd gewonnen van VC Grashoek Dames 3 en is daarmee kampioen geworden!

De aanwezige toeschouwers (helaas niet op de tribune maar in de kantine) en iedereen via de livestream was getuige van een strijdlustig team dat na winst in de 1e set (25-15) de buit al binnen had! Een klein feestje was het gevolg!
Het duurde even voordat de aandacht er weer was, waardoor de tweede met 14-25 verloren werd. In de derde set werd snel een voorsprong genomen die snel werd uitgebouwd, met setwinst (25-10) tot gevolg. Grashoek gaf zich echter nog niet gewonnen en in een spannende 4e set, waarin Asterix steeds een paar puntjes achter stond, wonnen zij uiteindelijk (23-25).Het bleef dus spannend tot het einde.

Na een gelijk opgaand begin van de 5e set, sloeg Asterix een klein gaatje en bleef dat tot het einde vasthouden: 15-12, winst en nog steeds ongeslagen!

GEFELICITEERD DAMES, EEN MOOIE PRESTATIE!

7 NOVEMBER 2021: EERSTE TOERNOOI NIVEAU 2

Vorige week zondag speelden de CMV volleyballers en volleybalsters hun eerste toernooi in Linne. Twee teams speelden op niveau 2 en beide teams konden een wedstrijd winnen. Het was erg leuk het geleerde in de praktijk om te zetten. De prijsuitreiking vond plaats door oud-inernational Guido Görtzen, wat natuurlijk een leuke afsluiting van de dag was.

13 NOVEMBER 2021: DAMES 1 SPEELT TOPWEDSTRIJD TEGEN CIVITAS D1

Afgelopen week had dames 1 een zwaar weekend met 2 wedstrijden. Zaterdag op bezoek bij de koploper Trivia D4 in Meterik en zondag bekerwedstrijd in Linne tegen Olympia D3 uit de 1e klasse. In beide wedstrijden lukte het niet om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Af en toe was er goed spel en toch misten we de echte vechtlust om punten binnen te halen. In beide wedstrijden wisten we geen set te winnen.

Deze zaterdag 13 november mocht D1 weer een thuiswedstrijd spelen tegen Civitas D1 uit Venlo, de nr.2 van de ranglijst. In het verleden hebben we al vaker tegen dit team gespeeld en het waren altijd leuke wedstrijden die goed tegen elkaar op gingen. Helaas wisten wij nooit te winnen. Dit keer wilden we hier verandering in brengen en beter spelen dan afgelopen weekend. Helaas moest dit door de nieuwe coronaregels wel zonder eigen publiek op de tribune.

Vol enthousiasme en vechtlust werd de wedstrijd gestart en in de eerst vijf rally's werd al meteen duidelijk dat dit een wedstrijd kon worden van de lange adem waar gewerkt moest worden. Civitas was met 14 man sterk naar Maasbree gekomen om hun hoge positie op de ranglijst te verstevigen. Echter waren het onze meiden die brutaal de score openden en in het begin van de set een kleine voorsprong pakten. Tot 14-14 ging het daarna gelijk op met mooie intensieve rally's, maar daarna lukte het ons niet meer en werden wisselende foutjes gemaakt. De Civitas dames maakten er meteen gebruik van en wonnen de set met 14-25.

Het vorige weekend in de bekerwedstrijd tegen Olympia was er ook een goede start waarna het niet meer lukte. Dit wilden we nu niet weer en het enthousiasme en de wil was er om toch punten af te gaan pakken van Civitas. De tweede set ging weer gelijk op en er werd goed gevochten voor elk punt. Wij wisten de servicedruk te verhogen en halverwege volgde een goede service-serie van Gwen die de side-out van Civitas aan het wankelen bracht. Een kleine achterstand werd omgebogen in een aantal punten voorsprong. Civitas probeerde met een aantal wissels en time-out de passlinie nog te versterken, maar dat lukte niet meer. Wij maakten daar goed gebruik van en wonnen de set met 25-20.

Met 1-1 op het scorebord en wat zwakke plekjes bij Civitas wisten we dat er meer in zat. Ook de 3e set ging aan het begin weer goed gelijk op. Het was een leuke wedstrijd om te zien en aan beide kanten werd goed gevochten voor de punten. Jammer dar er geen publiek bij kon zijn. Ook voor de scheidsrechter was het een wedstrijd waarin veel gebeurde en moest erg scherp blijven. Beide teams wisten het elkaar moeilijk te maken en er werd veel druk in de aanval gelegd. Civitas scoorde net wat meer en liep langzaam uit. Met wat extra wissels als soort van libero probeerden we het tij nog te keren. Echter in het vuur van het spel hadden wij een wissel te veel, wat de scheids met een rode kaart bestrafte (oeps). Ondanks dat lieten wij ons niet uit het veld slaan, maar wist Civitas toch de set met 19-25 te winnen.

Civitas dacht wellicht de winst al bijna binnen te hebben en leek iets minder geconcerteerd te gaan spelen. Wij gaven echter nog niet op en domineerden de hele vierde set. Onze servicedruk bleef een sterk wapen vandaag waar Civitas moeite mee had en ook dwongen we met gevarieerd en snel spel de Venlose dames tot fouten. 25-19 winst betekende dat we nog voor de winst konden gaan spelen in de 5e set. Deze mooie intensieve wedstrijd kreeg nog een bonusset. Civitas begon gretig om toch te winnen en pakte een 1-5 voorsprong. Echter wij gaven ons nog niet gewonnen en pakten meteen weer een aantal punten terug. Bij Civitas ontstond even verwarring waarvan wij meteen gebruik maakten door overtuigend te scoren. Met een voorsprong van 8-6 gingen we wisselen voor de finale van deze wedstrijd. En dat werd nog even erg spannend, beide teams gaven niets toe en bleven vechten. Uiteindelijk wisten we met 15-13 de wedstrijd te winnen.
Een goed en voldaan gevoel waar we met hele team hard voor gevochten hebben.
In de kantine is er nog ééntje op gedronken en de wedstrijd nabesproken, waar we om 20.00u ook huiswaarts moesten. Op naar volgende week tegen Trivia D3 waar we deze goede prestatie willen voortzetten.

Uitslag 3-2 (14-25, 25-20, 19-25, 25-19, 15-13)

11 OKTOBER 2020: HARD WERKEN LEVERT DUBBELE WINST OP VOOR N5

Vandaag was een belangrijke dag richting kampioenschap. De nummer 2, Tupos uit Baarlo, kwam ons uitdagen. Maar eerst moest er gewonnen worden van Athos Sevenum. Met goed serveerwerk en inzet was dit een mooie opwarmer. Tweemaal duidelijke setwinst. Maar toen moesten onze gladiatorinnen aantreden voor het echt werk. Maar hard werken en scherp blijven betaalde uit. Al was het in de tweede set maar nipt 43-42 voor Asterix. Knap werk meiden, van jullie allemaal. Na 8 wedstrijden 10 punten los, super.

10 OKTOBER 2020: DAMES 1 WINT IN 5 SETS

Tegen Aspargos D1 speelde Asterix D1 vandaag een wedstrijd met twee beelden..... een erg matig begin..... en vanaf 3e set erg goed gespeeld!De 1e en 2e set werden beide gestart met kleine voorsprong, maar vanaf de 10 verloren onze dames de controle. Er zat nog geen echte vechtlust in het team en de goede samenwerking ontbrak. Een aantal slordige fouten speelde Aspargos ook in de kaart. Ook een aantal wissels brachten op dat moment niet echt verandering in het spel.
Begin 3e set kwamen de Maasbreese dames eindelijk echt in de wedstrijd en werd er beter gevolleyd. In het begin ging het nog gelijk en na een goede service-serie werd er een ruime voorsprong genomen. Er ontstond een beetje paniek aan de ander kant. De Asterix-dames gingen stukken beter volleyen en dwongen Aspargos in de fout.... Ook de 4e en uiteindelijk 5e set kwam Aspargos er niet meer aan te pas en werden de laatste 3 set overtuigend gewonnen. Onze dames hebben na een 0-2 achterstand toch knap de wedstrijd weten op te pakken om uiteindelijk met 3-2 te winnen. Iets wat vorig seizoen tegen Aspargos niet lukte en twee keer in vijf sets werd verloren.
Met 11 punten uit 4 wedstrijden laat D1 zien dit jaar een beter team te hebben, waarmee zeker nog meer overwinningen zijn binnen te halen. Volgende week gaan ze het wederom proberen in Venlo tegen Civitas D1.

4 OKTOBER 2020:  EERSTE WEDSTRIJD HR1

4 Oktober, Dierendag.....

Hoe toepasselijk. Als koeien die in de lente springend de wei in gaan omdat ze weer uit de stal mogen, zo gingen wij vanochtend naar Set up te Meerlo.

We waren zo blij als hond met 7 L******n, zo blij als een papagaai in de dierentuin die iedereen uit kan schelden, als een herfstbokje in de koelkast, als een virus die eindelijk lekker zijn gangetje kan gaan.....eeeehhh...

Ja, Corona......een half jaar geen competitie, wat heeft dat gedaan met ons?

Bij een veteraan tellen de jaren dubbel, dus hebben we met ons team toch al snel 9 jaar geen competitie meer gespeeld.

Dat merkten we enkele weekjes geleden toen we weer konden trainen.

Maar wat is er de afgelopen periode allemaal gebeurd...?!

Teveel om op te noemen, maar hieronder nemen we jullie even mee in onze geschiedenis.

We hebben het afgelopen seizoen afgesloten met een 2e plek!! Natuurlijk jammer om eens géén kampioen te zijn, maar belangrijk is toch dat we boven Olympia zijn geëindigd.

We hebben afscheid moeten nemen van 2 teamleden.

Roy die echt verwacht dat het in Boalder leuker, nee zelfs beter is dan in Bree.....??

Maar ernstiger nog het definitief afscheid van Hinno.... Dit viel wel even koud op het dak. Hoe mooi was het afscheid dat we toch nog hebben kunnen geven, ondanks de bizarre beperkingen die toen golden.

- Hinno het ga je goed daarboven -

Konden we met het team nog wel wel verder?

Kijken in ons oud-ledenbestand....

Hier kwamen we uit bij rugklachten, last van de knie, schouderproblemen en ene Mark de W. die na gevloerd te zijn door corona nog minder hoog springt dan dat hij al deed.... Geen goed vooruitzicht dus.

Gelukkig kwamen de sollicitaties al snel binnen en konden we kiezen wie er bij het team kon beginnen.

Johan J. en Luuk S. zijn met een jaarcontractje gestart in het team en Ralf S. zit in zijn proefperiode.

Vandaag dus met 9 man sterk naar Meerlo. Helaas kon al ons publiek deze keer niet met ons mee.

Hopelijk zal dat geen verschil maken in de wedstrijd, maar in de auto scheelt het al snel één plaats.

Mooi dat Set Up zich dit jaar ook heeft ingeschreven in de A-poule.

We merken dat sinds wij meedoen in de A-poule de aanwas van teams niet hard meer loopt. Gelukkig wel in Meerlo dus.

Het leek net een international.

Ons team wat al een mengelmoes is van limburgers, brabanders en een halve Duitser nam het op tegen een team met Bert (van Bert en Ernie) en diverse Polen.

Dat liet de spanning voor de wedstrijd wel oplopen tot grote hoogtes.

Maar gelukkig bleven wij Cool. Zo gelukkig ook de bal. De bal liet zich na de ene mooie service, of andere smash aan de andere zijde gewillig neerstrijken tussen de 4 gele lijnen alsof deze wist dat het de thuisploeg toch niet kon helpen om de wedstrijd enigszins spannend te maken. Zelfs een oerkreet vanuit Meerlose zijde, na eindelijk een gelukte smash, zorgde er niet voor om de wedstrijdbal van gedachte brengen en zo bleef deze zich in het voordeel van Asterix, zonder al teveel tegensputtering op de helft van Meerlo, tegen de grond werpen waardoor uiteindelijk Asterix HV1 met een wel voldaan gevoel de wedstrijd met een 0-4 overwinning in de tas heeft gestoken.

Ja, een mooi begin van deze competitie. Het lijkt erop dat we klaar zijn voor de rest.

Snel bij de Poolbar vast reserveren voor na de volgende wedstrijden....

4 OKTOBER 2020: NIVEAU 5 VERVOLGT ZEGEREEKS

Zondag 4 oktober vertrokken we, helaas weer zonder toeschouwers naar Sevenum. De eerste wedstrijd tegen de nummer 2 Olympia (wij zijn de nummer 1). Spannend dus, maar onze dames stonden er goed bij en de eerste set werd met 44-27 gewonnen eveneens de tweede set met 39-27. Lekkerrr ...in de pocket en door. Tweede wedstrijd tegen Aspargos, we moesten even weer in de concentratie komen ...maar na zomaar ineens met 2 punten achter te staan waren we er weer en werden de sets met 37-17 en 52-5 gewonnen.

3 OKTOBER 2020: MAASBREE WINT DERBY TEGEN BAARLO

Asterix dames 2 begon vol goede moed op zaterdag 3 oktober de wedstrijd tegen Tupos dames 2. Door een sterke service- en aanvalsdruk werden de eerste drie sets makkelijk gewonnen met 25-11, 25-9 en 25-8. In de vierde set kregen we vanuit Baarlo sterke tegendruk waardoor we op een achterstand kwamen van 6-13. Door de vechtlust van alle dames zijn we nog bijgekomen tot 25-25. Helaas gaat Tupos er vandoor met winst in de vierde set. Alsnog kunnen we zeggen dat we met 4 punten terug naar Maasbree gaan. Op naar volgende week, thuiswedstrijd tegen Revoc dames 2, waar we vorige week al tegen gespeeld hebben. Hopelijk kunnen we nu meer punten in Maasbree houden!!

26 SEPTEMBER 2020: EERSTE 4-0 WINST DAMES 1.......

Na de corona-lockdown heeft Dames 1 de draad snel opgepakt met buiten trainen en tijdens de vakantie met beachvolleybal. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen want D1 start een stuk sterker aan de competitie. Vorige week was het nog een lastige thuiswedstrijd tegen het betere MVC. Er werd op goed niveau gevolleyd, maar na hard werken helaas met 1-3 verloren.

Vandaag was Athos in Sevenum de tegenstander. De Dames wilden net als vorig jaar hier de eerste overwinning pakken. Er werd goed gestart en meteen werd Athos onder druk gezet met goede aanvalsdruk en alert blok. De eerste set is hierdoor overtuigend gewonnen. De tweede set lieten ze zich even verrassen door Athos en stonden ze snel 9 punten achter. Maar gelukkig werd tijdig het eigen spel weer herpakt en wisten ze overtuigend te scoren en de ruime achterstand om te zetten in een voorsprong met een spannend set-einde.

De derde set ging aan het begin gelijk op, maar Athos zakte in en ging zelf meer fouten maken. In de vierde set liep Asterix weer even tegen een achterstand aan door servicedruk van Athos. D1 liet zich niet gek maken en enkele tactisch wissels zorgde ervoor dat ook deze laatste set werd gewonnen:VC Athos D2 - VC Asterix D1 0 - 4 (12-25, 24-26, 17-25, 23-25).

Dit is de eerste volle winst in de 2e klasse waar D1 18 wedstrijden voor heeft gestreden. De laatste 4-0 winst was de kampioenswedstrijd in de 3e klasse op 13 april 2019.

Dit smaakt naar meer.... en hopelijk lukt dit nog vaker in de komende wedstrijden. Volgende week in Meerlo gaat D1 het weer proberen tegen Set-Up D2........

20 SEPTEMBER 2020: EERSTE OFFICIËLE WEDSTRIJDEN NIVEAU 5

Afgelopen zondag 20/9 mocht Niveau 5 weer de eerste officiële wedstrijden spelen!

Het opwarmertje tegen Revoc ging soepel en leverde een degelijke 2-0 op. Maar toen kwam de tweede wedstrijd. Hier moesten we echt aan de bak. Het ging gelijk op. Met door te blijven gaan voor iedere bal en een goeie serve werd er nipt gewonnen. TOP!

Om de winst te vieren werd er bij de Café de Pool Maasbree nog even een afsluitend drankje gedaan!

19 SEPTEMBER 2020: DE KOP IS ERAF VOOR DAMES 1

Gisteren mochten we onze eerste competitiewedstrijd thuis spelen tegen MVC uit Maashees.

De start was goed... de 1e set namen we het heft in handen en wisten we te winnen. We wisten veel zelf te scoren, ondanks dat MVC wel sterk en meer ervaren team is.De 2e set hadden we meer moeite en maakte veel eigen fouten. We scoorde zelf geen punten meer en verloren de set met groot verschil. In de 3e set pakte we het weer goed op en ging het gelijk op met mooie fanatieke rally's. We hadden deze set eigenlijk moeten winnen maar het lukte net niet. We wilde ons niet al gewonnen geven en startte de 4e set met een 7-0 voorsprong. Langzaam trok MVC met hun sterke spel de stand weer gelijk en raakte we zelf de controle kwijt en lukt het niet meer om de 4e set te winnen.

We hebben hard gewerkt deze wedstrijd en gestart op beter niveau dan vorig jaar, maar MVC was iets te sterk helaas.... we hadden wel 1 of 2 puntjes meer verdiend.

Tijdens de wedstrijd was Fleur de 'Pupil van de Wedstrijd'. Dit vond ze heel leuk en deed enthousiast mee.
VC Asterix D1 - MVC D1 1-3 (25-23, 11-25, 23-25, 17-25)