Corona informatie

Update 14 december 2020

Vanavond tijdens de toespraak van minister-president Rutte was de boodschap niet te missen. Zeker tot en met 19 januari 2021 gelden strengere maatregelen. Een van deze maatregelen is de sluiting van sporthallen. Dit heeft tot gevolg, dat alle trainingen van Asterix na vandaag (14 december) worden afgelast.

Via website en Social Media houden we jullie op de hoogte.

Update 18 november 2020

Niet alleen is er de afgelopen tijd gewerkt aan een Coronaproof trainingsschema, maar de laatste persconferentie maakte duidelijk dat er ook weer in groepen van 4 personen getraind mag worden!

Verdere informatie ontvang je via je eigen trainer. Ook is er een mail naar alle leden gestuurd met nogmaals de algemene regels op een rijtje.

Update 13 oktober 2020

De geruchten waren er natuurlijk al, maar na de perconferentie van vanavond is het duidelijk. Met ingang van woensdag 14 oktober 22:00 uur is sporten voor iedereen vanaf 18 jaar alleen mogelijk op 1,5 mtr afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor Asterix betekent dit dat alle trainingen en wedstrijden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur komen te vervallen gedurende minimaal 4 weken.

Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband mogelijk en zijn wedstrijden tussen teams van de eigen vereniging toegestaan.

Voor Asterix betekent dit, dat kinderen tot 18 jaar kunnen trainen. Daarbij geldt wel dat douches en kleedlokalen gesloten zijn.

Wedstrijden met teams buiten de eigen vereniging komen te vervallen gedurende minimaal 4 weken.

Voor de nog resterende trainingen tot 14 oktober 22:00 uur laten we de betreffende teams de vrijheid om te besluiten of ze de trainingen laten doorgaan of niet.

Mochten er vanuit de Nevobo aanvullende maatregelen genomen worden, dan zullen we die zo snel mogelijk communiceren.

We hopen snel weer met positief nieuws te komen en wensen iedereen in de tussentijd een goede gezondheid toe!

Corona stappenplan Nevobo

Meer duidelijkheid over wat je als speler, trainer of coach moet doen bij Corona-klachten binnen je team, geeft de Nevobo in het Corona stappenplan.

Corona Stappenplan Nevobo 


Corona Protocollen

Om gezond en veilig sporten mogelijk te maken voor leden en bezoekers, hebben wij op basis van de richtlijnen van de Nevobo een tweetal protocollen ontwikkeld. 


Corona Protocol Spelers, Coaches en Publiek (29/9/2020)

Corona Protocol Scheidsrechter (9/9/2020)


 Voor een algemeen overzicht van Corona richtlijnen en protocollen waar wij als vereniging EN jij als speler mee te maken hebben, verwijzen we graag naar de websites van NOC*NSF, Nevobo en de gemeente Peel en Maas:

NOC*NSF | Protocol Verantwoord Sporten

Nevobo | Organisatie Indoor Volleybal

Peel en Maas | Sport en Cultuur