Nieuws

Teamuitje Niveau 4

17 april 2023

Afgelopen zaterdag had Niveau 4 hun welverdiende teamuitje. Na een potje bowlen en een drankje werd de middag afgesloten met een heerlijk ijsje. Zo te zien hebben jullie het prima naar je zin gehad!!!

Teamuitje Damesteams

1 april 2023

Vorige week zaterdag hebben de damesteams van VC Asterix een teamuitje met elkaar gehad. 

Dames 1, 2, 3 en 4 zijn na hun wedstrijd met z'n allen naar Fissafari in Panningen geweest. Ze hebben er een gezellige avond van gemaakt!

Blacklighttoernooi VV Tupos

17 april 2023

Op zaterdag 8 april deden de Meiden C mee aan het Blacklighttoernooi van VV Tupos.

 Opgesplitst in twee teams werden er verschillende wedstrijdjes gespeeld. 

Na afloop van het toernooi gingen de meiden naar huis met een zesde plaats en een gedeeld eerste plaats! 

Jumbo weer langs geweest

13 maart 2023

Jumbo Maasbree is afgelopen week op bezoek geweest bij de training van de Heren Recreanten 1 & 2. 

Hier hebben ze een tas met veel lekkers en gezonds gekregen voor na hun training.Ze hebben er van genoten!We kunnen niet wachten tot Jumbo Maasbree volgende maand weer langs komt!

Dames 2 kampioen

17 april 2023

Dinsdag 11 april behaalde Dames 2 het kampioenschap in de 3e klasse in een wedstrijd tegen Holyoke D3 die alle kanten op ging. 

Na een dik gewonnen eerste set, een dik verloren tweede set en een nipt verloren derde set, lukte het de dames om terug te komen en de wedstrijd om te draaien in een 3-2 overwinning. Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd met 3-1 gewonnen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

13 februari 2023

Wil je kind graag op volleybal, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals schoenen of kleding.

Wil je weten wat je hiervoor moet doen? Kijk dan snel verder!

> Meer informatie

Jumbo trakteert Meisjes C

9 februari 2023

Jumbo Maasbree is weer op bezoek geweest bij een van onze teams.

Deze keer was het de Meisjes C die iets lekkers en gezonds kregen. Op dinsdag 31 januari hebben ze hier na hun training lekker van kunnen genieten.

Tot volgende maand Jumbo Maasbree!

> Jumbo Heierveldlaan Maasbree

Mega opkomst bij Mixtoernooi

Zondag 8 januari 2023

Op dinsdag 3 januari 2023 was het traditionele jaarlijkse mixtoernooi. Bij controle van de aanmeldingen kreeg de organisatie even een grote schok te verwerken...... het bleek dat er meer dan 60 deelnemers ingeschreven waren! Naast een heleboel eigen leden met nogal wat introducees, zou er ook een hele Olympia-delegatie aanwezig zijn. Een ding was duidelijk:

> Volledige verslag en Foto's

Gratis naar Eredivisie Volleybal? Lynn nodigt je uit!

4 januari 2023

Wil jij een keer gratis naar een wedstrijd in de Eredivisiewedstrijd Volleybal? Nu is je kans!

Met veel plezier presenteren we je de uitnodiging van Lynn Aerts. Kijk snel verder voor de details. Uitsluitend voor leden!

Wil je gebruik maken van deze uitnodiging, meld je dan tot uiterlijk 11 januari 2022 aan op de website!

Meisjes C kampioen 2e klasse!

17 december 2022

Op zaterdag 17 december speelde Meisjes C in eigen hal de laatste wedstrijd van dit seizoen. Ondanks het feit dat het team na de voorlaatste speelronde al niet meer ingehaald kon worden, werd ook de laatste wedstrijd met 4-0 gewonnen en is Meisjes C kampioen 2e klasse!

Daarna was het tijd voor feest en de nodige kadootjes! Gefeliciteerd meiden, wat hebben jullie een reeks topwedstrijden neergezet!

Bedankt Anita en Rabobank!

13 december 2022

Dit jaar mogen de medewerkers van de coöperatie Rabobank een cheque aan een lokaal maatschappelijk doel aanbieden. Met de nadruk op lokaal en #persoonlijkecooperatieveimpact blijft de Rabobank zich inzetten om lokale doelen te steunen.

Wij zijn dan ook heel blij dat VC Asterix dit jaar gekozen is door Anita Ising, een medewerker van de Rabobank. Dit bedrag kunnen we goed gebruiken voor onze jeugdactiviteiten. Bedankt Anita en bedankt Rabobank!

Pietentraining zaterdag 26/11

Zaterdag 26 november 2022

Op zaterdag 26 november stond voor onze jeugdleden weer de jaarlijkse Pietentraining op het programma. Na het doen van de nodige oefeningen en spelvormen kregen alle kinderen een zakje met lekkers, die Sint bij Jumbo Heierveldlaan Maasbree had geregeld!

> Bekijk de foto's op het Ledendeel!

Dag van de Vrijwilliger

Woesdag 30 november 2022

Natuurlijk zijn ook wij enorm blij met alle vrijwilligers die zich inzetten voor onze vereniging en voor alle leden! Vandaar ook dat de afgelopen dagen onze vrijwilligers een kleinigheid hebben ontvangen om onze waardering te uiten.

Bedankt allemaal en geniet er van!

Uitnodiging Mixtoernooi

Vrijdag 11 november 2022

Op dinsdag 3 januari 2023 is weer het altijd gezellige mixtoernooi! Houd deze dag vrij in je agenda, zodat je zeker weten mee kunt doen.

Binnenkort zal ook het inschrijfformulier beschikbaar zijn. Hierover ontvang je nog bericht via email. Let op: Je kunt een introducee meenemen!

Jumbo bezoekt Dames 2

Dinsdag 8 november 2022

Ook in november bracht de Jumbo weer een tas vol overheerlijke versnaperingen bij een van onze teams langs. 

Dit keer mag Dames 2 genieten van de inhoud van de "team-tas".

BEDANKT JUMBO!

Nieuwe speculaasactie!

Donderdag 2 november 2022

In samenwerking met Bekkerie 't Bruèdje kunnen we dit jaar weer een speculaasactie aanbieden! Hoe meer er verkocht wordt, hoe meer financiën we voor de vereniging en dus voor onze leden kunnen genereren.

Ook dit jaar is er weer een prijs voor het team met de meeste verkopen!

Resultaat Rabo Clubsupport

Maandag 10 oktober 2022

Altijd leuk als je als vereniging een cheque in ontvangst mag nemen. Op maandag 10 oktober ontving Guusje Thijssen namens VC Asterix een cheque ter waarde van € 326,83 van de Rabobank. Dit bedrag mochten we ontvangen door alle stemmen die we tijdens Rabo Clubsupport hebben gekregen.

Bedankt aan iedereen die gestemd heeft!

CMV Toernooi VC Asterix

Zondag 9 oktober 2022

Ook voor onze jongere leden was het zover, het eerste thuistoernooi! Dit was weer een groot succes voor ons Niveau 3 team.

Met 2 gewonnen en 2 verloren wedstrijden werd er een tweede plaats behaald. Voor alle kinderen en volwassenen was het een gezellige ochtend.

Dames 4 bedankt Jumbo!

Dinsdag 27 september 2022

Op dinsdag 27 september was Dames 4 aan de beurt om een tas met lekkers in ontvangst te nemen.

Een nieuw seizoen is gestart, dus ook een nieuwe ronde van Jumbo-bezoekjes aan onze teams tijdens trainingen!

Rabo ClubSupport: Stem nu!

Maandag 12 september 2022

Van 5 tot en met 27 september is Rabo Clubsupport. Je kunt als lid van de Rabobank jouw stem uitbrengen op VC Asterix! Met jouw stem zorg je er voor dat Asterix extra financiële ondersteuning krijgt, waarmee we weer activiteiten kunnen doen of materiaal kunnen aanschaffen voor onze leden. Doe jij mee? Ga naar je Rabobank app of de Rabobank website.

Foto's kamp staan online!

Vrijdag 10 juni 2022

Het waren er een hoop, maar het is gelukt. Alle foto's staan nu online in het Ledendeel! Ga snel kijken of ook jij er op staat!
Mocht je om welke reden dan ook willen dat een of meerdere foto's verwijderd worden, meld dit dan aan de PR Commissie via e-mail naar pr@vcasterix.nl.

> Foto's in het Ledendeel!

Geslaagd jeugdkamp!

Dinsdag 31 mei 2022

In het weekend van 20, 21 en 22 mei was het weer zover. Het Asterix Jeugdkamp kon na 2 jaar weer door gaan. Na een vol weekend vol activiteiten, waarbij op zaterdag ook nog de leden van de Volleybalspeeltuin konden aansluiten, kijken wij terug op 3 hele geslaagde dagen. Bedankt aan iedereen die op zijn eigen manier heeft meegeholpen!

> Foto's in het Ledendeel!

Extra goed gevulde goodiebag voor Heren Recreanten 1 en 2

Dinsdag 24 mei 2022

Op dinsdag 24 mei werd er een extra goed gevulde goodie-bag door Jumbo afgeleverd in de sporthal. Zowel Heren Recreanten 1 als Heren Recreanten 2 konden na de training genieten van verschillende overheerlijke, maar ook gezonde snacks.
Bedankt Jumbo Heierveldlaan!

Jumbo bezoek weer teams

Vrijdag 8 april 2022

De afgelopen periode is Jumbo Maasbree weer bij onze teams op bezoek geweest.

Zo werden Dames 2 en Dames 3 getrakteerd op een tas met lekkers, maar wel gezond!

Bedankt Jumbo! We zien jullie volgende maand graag weer op de training bij het volgende team!

Eindstand van je volgende wedstrijd?

Donderdag 31 maart 2022

Het zou zomaar kunnen! 0-0. De einstand van je volgende wedstrijd...

Die kant zou het zomaar op kunnen gaan, als het aantal scheidsrechters en tellers dat zonder afmelden niet op komt dagen zo hoog blijft als nu het geval is.

> Lees meer!

Sporthal 15 en 16 maart 2022

Maandag 14 maart 2022

Voor de volledigheid vermelden we hier ook nog even dat de sporthal in verband met de gemeenteraadsverkiezingen op dinsdag 15/3 maar beperkt beschikbaar is (Haldeel 1 is niet beschikbaar). Op woensdag is de gehele sporthal gesloten.

Betreffende teams zijn hierover geïnformeerd via de contactpersoon.

Toernooi Niveau 1-3

Zondag 20 februari 2022

Afgelopen zondag was ons eerste CMV toernooi in een lange tijd. Met vereende kracht en samenwerking hebben we een mooi toernooi opgezet. De kinderen vonden het geweldig.

Ook van de bezoekende teams kregen we positieve geluiden te horen. Absoluut voor herhaling vatbaar.

> Foto's, uitslagen en reacties!

Shirts aangekomen in Krikilan

Woensdag 16 februari 2022

In november 2021 hebben we al laten weten dat alle oude shirts van VC Asterix naar Stichting Semangat zijn gegaan. Recent kregen we bericht dat de shirts zijn aangekomen in Krikilan (Kalibaru).

De lokale voetbalclub is erg blij met de shirts. Door de grote hoeveelheid hebben ze alle teams kunnen voorzien!

Bestemming voor oude Asterix shirts

30 november 2021

Alle teams spelen al een tijdje in nieuwe shirts. De grote verzameling oude shirts gaan naar Stichting Semangat. Dit is een Maasbreese stichting. Zij versturen de shirts naar Indonesië. Niet meer bruikbare shirts gaan naar Zorgboerderij Dubbroek. Daar zamelen ze in voor een bijdrage aan onderzoek naar de ziekte van Huntington. 

Dames 2 kampioen

Zaterdag 27 november 2021

Dames 2 heeft zaterdag in een spannende wedstrijd gewonnen van VC Grashoek Dames 3 en is daarmee kampioen geworden! De aanwezige toeschouwers (helaas niet op de tribune maar in de kantine) en iedereen via de livestream was getuige van een strijdlustig team dat na winst in de 1e set (25-15) de buit al binnen had! Een klein feestje was het gevolg!

> Lees het hele verslag!

Jumbo bezoekt Recreanten Mix

Woensdag 24 november 2021

Als onderdeel van het sponsorpakket bezoekt Jumbo Maasbree 1x per maand tijdens de training een team met goederen. Woensdag 24 november waren de Recreanten Mix aan de beurt.
In de grote tassen zat voor iedereen een lekkere gezonde verrassing. Deze geste werd heel erg gewaardeerd door het gehele team!

BEDANKT JUMBO!

Pietentraining Volleybalspeeltuin

Zaterdag 20 november 2021

Zaterdag 20 november stuurde Sint een van zijn helpers naar de Volleybalspeeltuin om samen met de kinderen daar te kijken of ze een selectietraining voor Pieten aan zouden kunnen! Wat heeft iedereen zijn best gedaan om dat te laten zien!

>> Bekijk de foto's

Nieuwe teamsponsors Dames 2 en Meisjes C

Maandag 15 november 2021

Afgelopen weekend konden 2 van onze teams hun nieuwe kleding voor de eerste keer tijdens een wedstrijd showen. Het Bloemenhofje sponsort namelijk de inspeelshirts van Dames 2, terwijl Robart Verspaning bv de broekjes van Meisjes C sponsort! 
Namens VC Asterix bedankt voor jullie geleverde bijdrage. 

> Lees verder!

Tussenstand speculaasactie

Maandag 15 november 2021

We zijn ongeveer halverwege en de ranglijst is flink veranderd sinds de laatste keer. De spelers van Niveau 2 hadden een ruime voorsprong, maar ze zijn nu verdrongen naar plaats 2 door Meisjes C! Met Dames 2 op plaats 3 zijn de verschillen tussen de eerste 3 teams echter erg klein! De eindstand kan dus nog echt alle kanten uit.

> Bekijk de tussenstand!

Corona maatregelen 6 november

Zaterdag 6 november 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 november, is bekend gemaakt dat vanaf zaterdag 6 november weer aangescherpte coronamaatregelen gelden. Aanvullend daarop is op woensdag 3 november een verdere aanscherping gekomen.

Op het vlak van georganiseerde amateursport zal vanaf zaterdag 6 november voor binnensportaccommodaties de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs gelden bij supporters én sporters vanaf 18 jaar.

> Lees meer

Jumbo bezoekt Niveau 5 en Meisjes C

Vrijdag 8 oktober 2021

Tijdens de afgelopen dinsdagtraining vond het maandelijkse bezoek van de Jumbo Maasbree weer plaats!

Dit keer waren het de 2 teams van Niveau 5 en Meisjes C die een goed gevulde tas met spullen in ontvangst mochten nemen.

BEDANKT JUMBO!

Dames 2 pakt koppositie

Zaterdag 16 oktober 2021

Op 16 oktober 2021 mocht dames 2 aantreden tegen Peelpush 8. Vol goede moed gingen de dames op naar Meijel. Een belangrijke wedstrijd: wie ging de koppositie pakken in de competitie?

We begonnen vol enthousiasme en met een sterke service aan de eerste set. Daarna volgden er echter veel servicefouten...

>> Lees het volledige verslag

Blijf je stil of praat je erover?

Maandag 11 oktober 2021

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en de vrijheid voelen zichzelf te mogen uiten zonder gevolgen. Zeker in de sport. Leer discriminatie te herkennen en voorkomen.

NOC*NSF heeft voor bestuurders, trainers, coaches, sporters en iedereen die meer wil weten over deze onderwerpen e-learnings gemaakt over sport en integriteit.

>> Ga naar de NOC*NSF eLearnings

Sportdag De Violier

Vrijdag 8 oktober 2021

Afgelopen vrijdag mocht VC Asterix een deel van de sportdag voor de groepen 5 en 6 van De Violier verzorgen.

Een grote groep vrijwilligers zorgde er voor dat in totaal zo'n 150 kinderen kennis maakten met de volleybalsport. Uitgaande van het enthousiasme van de kinderen kunnen we zeker spreken van een geslaagde bijdrage!

>> Bekijk de foto's

Nieuwe shirts brengen geluk!

Zaterdag 25 september 2021

Na gezellig samen met het team naar Sport 2000 de Bruijn Panningen om nieuwe inspeelshirts en trainingspakken te passen, samen op weg naar Sevenum voor onze 2e wedstrijd. We moesten er even inkomen de eerste set. Na wat kleine foutjes in de service en communicatiefoutjes in het achterveld, hebben we toch alle koppen dezelfde kant op gezet en hebben we met 25-21 gewonnen.

>> Hele verslag lezen!

Rabo ClubSupport: Stem nu!

Maandag 4 oktober 2021

Van 4 tot en met 25 oktober is Rabo Clubsupport. Je kunt als lid van de Rabobank jouw stem uitbrengen op VC Asterix! Met jouw stem zorg je er voor dat Asterix extra financiële ondersteuning krijgt, waarmee we weer activiteiten kunnen doen of materiaal kunnen aanschaffen voor onze leden.Doe jij mee? Ga naar je Rabobank app, Rabo Online Bankieren of de Rabobank website.

>> Nu stemmen!

Jumbo verrast Niveau 2

Maandag 4 oktober 2021

Afgelopen dinsdag verraste Jumbo Heierveldlaan Maasbree de kinderen van Niveau 2 met verschillende gezonde versnaperingen. 

Deze actie is onderdeel van de sponsorovereenkomst die met Jumbo is afgesloten. Naast shirtsponsor zal Jumbo ook maandelijks een team voorzien van wat lekkers en gezonds. Verschillende teams komen dus dit seizoen aan de beurt!

Mededelingen via Whatsapp

Zondag 27 september 2021

Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven van belangrijke zaken die binnen de vereniging spelen? Je kunt nu ook via Whatsapp op de hoogte blijven van belangrijke mededelingen. Log in op het Ledendeel en meld je aan voor de Whatsapp Mededelingen groep! 

Scheidsrechters bedankt!

Zaterdag 25 september 2021

Al eerder maakten we bekend dat van 25 september tot en met 3 oktober de Week van de Scheidsrechter is.

Naast het feit dat we nooit genoeg kunnen uitspreken hoe belangrijk onze scheidsrechters zijn en hoe fijn we het vinden dat zij zich inzetten, hebben al onze scheidsrechters met licentie een presentje ontvangen om hen te bedanken voor hun inzet!

Nieuwe shirts klaar!

Zaterdag 25 september 2021

Uiteindelijk was daar het langverwachte bericht van Sport2000 De Bruijn: de nieuwe shirts zijn klaar. We hopen deze zo snel mogelijk onder iedereen te verspreiden, zodat er vanaf komend weekend met de nieuwe shirts gespeeld kan worden.

Wie heel goed kijkt, ziet een bekend gezicht. Daarover volgt later meer informatie!

> Aanvullende teamkleding nodig? 

Workshop Krachttraining

Woensdag 22 september 2021

Op dinsdag 21 september vond er een workshop Krachtraining plaats, waaraan maar liefst 33 speelsters en trainers van Asterix deelnamen.

Onder leiding van Karin Mennen, krachttrainer Peelpush D1 en H1, kwamen de diverse facetten van krachtraining in theorie en praktijk aan bod.

> Meer info en foto's

Hoofdsponsor café De Pool verlengt contract!

Maandag 20 september 2021

Na ruim een week is er al weer nieuws van het sponsorfront! Ook hoofdsponsor café De Pool heeft het sponsorcontract met 3 jaar verlengd!

Ondanks de zware tijd die de horeca heeft gehad, blijven Jo en Laura Asterix steunen. Als vereniging zien we uit naar een mooie nieuwe periode van samenwerking! Tot gauw bij de Poolbar allemaal!

Week van de scheidsrechter

Zondag 19 september 2021

Van zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober geven we onze scheidsrechters weer de eer die hen toekomt tijdens de jaarlijkse 'Week van de Scheidsrechter'. Na wederom een lange coronaperiode van veel 'stilzitten', staan onze scheidsrechters weer voor ons klaar om de wedstrijden van onze vereniging mogelijk te maken.

Via deze weg willen we al onze scheidsrechters alvast van harte bedanken. Zonder scheidsrechters geen wedstrijden!

Competitie start met uitsluitend winst

Zaterdag 18 september 2021

Op zaterdag 18 september mochten teams weer aantreden voor de start van de competitie. Met bijna alleen maar thuiswedstrijden lieten alle Asterix teams zich van hun beste kant zien.

5 wedstrijden, 5 keer winst. Gefeliciteerd allemaal met deze mooie start en we hopen natuurlijk dat deze mooie prestaties ook de rest van het seizoen te zien zijn.  

Eindbedrag Jumbo emballagebox

Zaterdag 11 september 2021

Zoals eerder aangekondigd mocht VC Asterix in juli op de Jumbo emballagebox staan. Verrassend genoeg werd deze periode nog verlengd naar augustus.

Met het eindbedrag van € 185,95 zijn wij erg blij. Graag willen we dan ook iedereen bedanken die de statiegeldbon aan VC Asterix gedoneerd heeft.

We zullen er voor zorgen dat het bedrag een mooie bestemming krijgt in activiteiten voor onze jeugdleden.

Verlenging sponsorcontract Jumbo

Zaterdag 11 september 2021

Het sponsorcontract met de Jumbo is voor 3 jaar verlengd! Zaterdag 11 september werd het contract officieel getekend door Anouk Bezemer, bedrijfsleider van Jumbo en Guusje Thijssen, penningmeester van VC Asterix.

De komende 3 jaar zien we Jumbo terug op alle shirts van competitie spelende leden.

Verder gaan we Jumbo ook gedurende het seizoen op andere manieren tegen komen. Later meer daarover! 

2e plaats Meisjes C

Zaterdag 11 september 2021

Op vrijdagavond 10 september heeft ons meisjes C team inclusief Senna meegedaan met het Civitas Beachtoernooi in Venlo. Een erg gezellig avondje volleyballen in een poule van 5 teams.

Met een goeie dosis inzet en een lekkere service zijn zij als tweede geëindigd, een mooie prestatie.

Aan de instelling zal het niet liggen, getuige de uitspraak: "Laat de competitie maar beginnen, wij zijn dr klaar voor."

Algemene Ledenvergadering

Donderdag 9 september 2021

Op maandag 27 september 2021 ligt de bal even stil en is er volop aandacht voor het reilen en zeilen van de vereniging.

Om 20.00 uur start de Algemene Ledenvergadering in café De Pool. Om er voor te zorgen dat de genomen besluiten (o.a. over het Huishoudelijk Reglement) voldoende draagvlak hebben, zien we graag zo veel mogelijk leden op deze vergadering aanwezig.

We hopen je te verwelkomen en je stem te horen! 

Alle trainingen weer gestart

Donderdag 9 september 2021

Nadat de Senioren teams al 2 weken in training waren, mochten de Jeugd en Recreanten teams op dinsdag 7 september ook weer van start.

Ondanks het feit dat de vakantie niet heel lang heeft geduurd, was duidelijk dat iedereen weer zin had om te beginnen! Met volle inzet EN voldoende humor werden de eerste trainingen afgewerkt.

Succes allemaal met jullie voorbereidingen richting de eerste wedstrijden!

Mizuno Test & Feel Tour bij Sport2000 De Bruijn

Vrijdag 30 juli 2021

De nieuwste modellen indoorschoenen van Mizuno zijn binnen. Na het succes van de laatste 2 jaar zal Sport2000 De Bruijn in Panningen dan ook dit jaar weer op zaterdag 31 juli het Mizuno Test & Feel tour evenement in de winkel organiseren.

Een Tech rep van Mizuno is aanwezig in de winkel met alle modellen indoorschoenen die je kunt passen en je krijgt het beste advies voor jouw indoorsport.

Zorg dat je er bij bent!

Seizoensafsluiting N4 en N5

Zaterdag 17 juli 2021

Om het volleybalseizoen van de jeugd Niveau 4 en Niveau 5 af te sluiten werd er zaterdag een klein feestje gehouden bij De Poolbar, alles onder het genot van frietjes, ranja en de nodige presentjes.

Dit jaar hebben we helaas maar een halve competitie kunnen spelen. Desondanks een huldiging voor ons Niveau 5 team: onofficieel kampioen. Het was een gezellige namiddag. Na de laatste training lekker genieten van jullie vakantie en op naar Niveau 5 en Klasse C!

Bekijk de foto's!

Bakworkshop Niveau 5

Zaterdag 10 juli 2021

Op zaterdag 10 juli 2021 was het dan zo ver. Na een wachttijd van ruim 6 maanden door het Corona-virus, was het nu voor de speelsters van Niveau 5 mogelijk om hun gewonnen hoofdprijs van de Speculaasactie in december te claimen: een uitgebreide bakworkshop bij de Breetse Bakwinkel.

Zoals op de foto's te zien is, hebben de dames zich prima geamuseerd met het maken van koekjes en taartjes en kon er heerlijk genoten worden van het eindresultaat

Bekijk de foto's!

Dames 1 speelt weer wedstrijden...

Vrijdag 9 juli 2021

Om weer wedstrijdritme op te bouwen voor het komende seizoen heeft D1 een aantal oefenwedstrijden op het programma. Op 15 juni was er intern al een wedstrijd D1 tegen D2.

Donderdag 1 juli ging D1 voor het eerst weer extern een wedstrijd spelen bij BVC Holyoke D1 in Belfeld. Een team van gelijkwaardig niveau waar, we goed tegen konden oefenen. Asterix D1 was niet met volledige sterkte aanwezig en miste enkele ervaren speelsters.

Lees het volledige verslag!

Seizoensafsluiting

Woensdag 7 juli 2021

Dinsdag 20 juli 2021 is de laatste dag van dit seizoen. Na die datum zijn er geen trainingen meer. Om dit vreemde seizoen toch gezellig af te sluiten, wordt er die dag van 19:00 tot 21:00 uur een mixtoernooi georganiseerd voor alle Senioren, Recreanten en A-jeugd leden.
Wil je mee doen? Schrijf je dan nu in vóór 17 juli 2021:

Nu inschrijven!

Als afsluiting gaan we gezellig een drankje drinken bij de Poolbar. In het inschrijfformulier kun je aangeven of je daar ook bij bent.

Tot dinsdag de 20ste, en anders namens bestuur en kader alvast een hele fijne vakantie!

Jumbo emballagebox

Vrijdag 2 juli 2021

De hele maand Juli zal Asterix op de Embalagebox van de Jumbo Heierveldlaan Maasbree staan.

Iedereen die lege flessen komt inleveren, kan er voor kiezen om de statiegeldbon in de box te doen en daarmee VC Asterix te steunen.

Mede door deze donaties zullen we weer leuke activiteiten voor de jeugd kunnen organiseren. 

Seizoensafsluiting TC

Vrijdag 2 juli 2021

Op vrijdag 2 juli sloot de TC het seizoen 2020-2021 af met een etentje bij Gemeintehoës Maasbree. Helaas moest er na 10 jaar afscheid genomen worden van Geert in de Technische Commissie.

We bedanken Geert voor wat hij al die jaren voor de TC heeft betekend en zijn blij dat hij nog volop actief blijft in andere functies.

Kandidaat commissielid Janique heeft in elk geval al een leuke start gemaakt.

Geslaagd Mixtoernooi

Zaterdag 29 mei 2020

Op zaterdag 29 mei 2021 vond dan toch na een week uitstel het afsluitende mixtoernooi voor Dames Senioren en Meisjes A plaats. Voor de eerste keer sinds oktober 2020 konden er weer wedstrijdje gespeeld worden.

Onder een stralend zonnetje, maar met nogal wat muggen, speelden 3 teams (totaal 16 personen) 2 keer tegen elk ander team. Verfrissing werd gebracht door het heerlijke fruit van Het Trostomaatje!

Bekijk foto's en video!

Seizoensafsluiting: Mixtoernooi

Dinsdag 11 mei 2021

Het seizoen loopt op zijn einde, dus is het tijd om, ondanks alle beperkingen, toch op een leuke manier af te sluiten! Op 22 mei wordt er onder leiding van Rudy een mixtoernooi georganiseerd. Let op: dit is alleen voor de Dames Senioren en Meisjes A. Hier wil jij toch ook bij zijn? Meld je hieronder aan!

Uiteraard worden de COVID-19 regels die op dat moment van kracht zijn nageleefd!

Impressie buitentrainingen

Dinsdag 11 mei 2021

Al enige tijd wordt er door verschillende teams bij MVC'19 buiten getraind waarbij volledig gewerkt wordt volgens de huidige Corona-maatregelen.
Om hier een goed beeld van te geven heeft Rudy Beurskens van diverse trainingen videobeelden gemaakt en deze in een mooie compilatie samengevoegd.

Bekijk de video op YouTube en laat even weten wat je er van vindt!

Bekijk de YouTube-video!

Gerda, bedankt!!!

Vrijdag 30 april 2020

Gisteren was het helaas zo ver, de laatste training van Gerda. Gerda heeft zich de afgelopen jaren hard voor de vereniging ingezet als trainer en coach. Ze trainde jeugdteams als ook seniorenteams. Gerda deed dit met heel veel plezier, wat ze ook naar de spelers uitstraalde. Daarnaast was Gerda op de zaterdagmiddag een zeer trouwe supporter.

Het team (dames 2) als ook de vereniging hebben Gerda gisteren met een kleinigheidje bedankt voor haar inzet van de afgelopen jaren. We zullen Gerda's inzet voor Asterix zeker gaan missen! 

Wij zoeken jou!

Vrijdag 12 maart 2021

Ondanks dat er nog niet door iedereen volop getraind wordt, zijn de voorbereidingen voor seizoen 2021/2022 al weer volop bezig. Nu al weten we dat we voor volgend seizoen voor verschillende teams nog geen trainers hebben!

Wij zijn dus op zoek naar jou!
Zorg jij er mede voor dat alle teams kunnen blijven trainen en competitie kunnen spelen? Wij kunnen er voor zorgen dat je een trainerscursus kunt volgen!

Bekijk de vacatures!

Asterix Puzzel Speurtocht

Woensdag 17 februari

Ben jij ook zo'n fan van puzzels en speurtochten? Of vind je het gewoon leuk om een rondje door ons mooie dorp te wandelen? Doe dan mee aan de VC Asterix puzzel speurtocht op zondag 28 februari!

Haal tussen 13 uur en 15 uur je speurtocht op en doe mee. Deze tocht is voor jong en oud. Er zijn verschillende vragenlijsten beschikbaar voor de volgende leeftijdscategorieën: 3 t/m 7 jaar, 8 t/m 16 jaar en 17 en ouder. Doe gezellig mee en maak er een leuke en leerzame middag van. 

Geen trainen door nieuwe lockdown

Maandag 14 december 2020

Vanavond tijdens de toespraak van minister-president Rutte was de boodschap niet te missen. Zeker tot en met 19 januari 2021 gelden strengere maatregelen. Een van deze maatregelen is de sluiting van sporthallen. Dit heeft tot gevolg, dat alle trainingen van Asterix na vandaag (14 december) worden afgelast.

Via website en Social Media houden we jullie op de hoogte.

Alle info bij Corona-informatie!

Geen trainen op 16 en 17 maart 2021

Dinsdag 8 december 2020

Op 16 en 17 maart 2021 vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Door de coronamaatregelen zijn stemlocaties in grote ruimtes. De sporthal in Maasbree wordt gebruikt als stemlocatie. Dit betekent dat de sporthal van dinsdag 16 maart tot donderdag 18 maart 2021 niet toegankelijk is om te sporten.

Dit betekent dat de trainingen op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart 2021 NIET doorgaan.

Speculaasactie: Laatste kans

Woensdag 18 november 2020

Nog ongeveer 48 uur en dan kan er geen speculaas meer besteld worden! Daarna is het tijd om te gaan tellen en rekenen, de balans op te maken, de winnaars van het teamuitje te bepalen en natuurlijk de speculaas in te pakken en te verdelen.

Heb je nog niet besteld, of wil je nog meer bestellen? Grijp dan nu je laatste kans en steun Asterix!

Speculaas bestellen!

Coronaproof trainingsschema

Woensdag 18 november 2020

Niet alleen is er de afgelopen tijd gewerkt aan een Coronaproof trainingsschema, maar de laatste persconferentie maakte duidelijk dat er ook weer in groepen van 4 personen getraind mag worden!

Verdere informatie ontvang je via je eigen trainer. Ook is er een mail naar alle leden gestuurd met nogmaals de algemene regels op een rijtje.

Alle info bij Corona-informatie!

Start Speculaasactie

Dinsdag 13 oktober 2020

In samenwerking met De Breetse Bakwinkel hebben wij als VC Asterix een nieuwe actie kunnen opzetten: de Speculaas-actie, waarmee we op een leuke manier de clubkas kunnen aanvullen en de vereniging kunnen promoten.

Alle informatie over de actie, prijzen en de mogelijkheid om te bestellen vind je op onze speciale Speculaasactie-pagina. Lees snel verder voor alle details.

Meer info en bestellen!

Jac Wijnen 10 jaar Recreanten Mix

Maandag 19 oktober 2020

Woensdag 1 april 2020 was het 10 jaar geleden dat Jac Wijnen lid werd van de Woensdag Morgen Mix.

Dit is in april in stilte voorbij gegaan omdat toen iedereen thuis zat i.v.m. de uitbraak van het COVID-19 virus.

Woensdag 7 oktober hebben de Mix Recreanten Jac alsnog gefeliciteerd met dit 10-jarig jubileum.

Nieuwe inspeelshirts Dames 1

Maandag 19 oktober 2020

Sinds kort heeft Dames 1 nieuwe inspeelshirts met de naam van de teamsponsor eetcafé 'De Zoes' op de borst. 

Behalve deze nieuwe  shirts stond de naam van 'De Zoes'  ook al op de wedstrijdbroekjes van Dames 1.

Via deze weg bedanken wij 'De Zoes' heel hartelijk voor hun steun aan ons eerste damesteam!

Bezoek De Zoes online!

Corona Update

Dinsdag 13 oktober 2020

Na de persconferentie van vanavond is weer veel duidelijk. Met ingang van woensdag 14 oktober 22:00 uur is sporten voor iedereen vanaf 18 jaar alleen mogelijk op 1,5 mtr afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor Asterix betekent dit dat alle trainingen en wedstrijden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur komen te vervallen gedurende minimaal 4 weken.

Lees verder!

Rabo ClubSupport

Maandag 5 oktober 2020

Van 5 tot en met 25 oktober is Rabo Clubsupport. Je kunt als lid van de Rabobank jouw stem uitbrengen op VC Asterix! Met jouw stem zorg je er voor dat Asterix extra financiële ondersteuning krijgt, waarmee we weer activiteiten kunnen doen of materiaal kunnen aanschaffen voor onze leden. Doe jij mee? Ga naar je Rabobank app of de Rabobank website!

Stem nu!


Nieuwe Corona maatregelen

Dinsdag 29 september 2020

Tijdens de persconferentie van gisteren zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Naast maatregelen in de privésfeer zijn er maatregelen waar wij als vereniging mee te maken hebben.

Met ingang van dinsdag 29 september 18:00 uur is er geen publiek meer toegestaan bij sportactiviteiten.....

Lees verder!

Seizoensstart Dames 1 en Pupil van de wedstrijd

Woensdag 16 september 2020

Voor VC Asterix Dames 1 start komende zaterdag de competitie. Na een abrupt einde afgelopen seizoen is het weer de eerste officiële wedstrijd sinds 1 februari. Het team is aangevuld met drie speelsters uit de eigen jeugd en er is flink getraind om dit jaar beter te presteren. De competitie wordt zaterdag gestart om 17.30 uur met een thuiswedstrijd tegen ...

Lees verder!

Oproep: Wie helpt?

Vrijdag 11 september 2020

Voor het voortbestaan van de vereniging is het noodzakelijk dat we 2 bestuursfuncties op korte termijn invullen: Voorzitter en Secretaris.

Heb jij bestuurservaring en heb je wat vrije tijd te besteden?
Heb je geen bestuurservaring maar wil je graag een bijdrage leveren?
Ben je recreant, ouder of speel je competitie?

Lees dan nu verder!

Volleybalspeeltuin begint weer!

Maandag 24 augustus 2020

Net als alle andere trainingen, zal ook de Volleybalspeeltuin van VC Asterix weer van start gaan! Aanstaande zaterdag op 29 augustus kunnen de jongste kinderen een uur lang aan de slag en wordt er tijdens het spelen gewerkt aan motoriek, conditie en balvaardigheid. Dat de speeltuin een succes is, blijkt wel uit het feit dat deze weer helemaal volgeboekt is.

Alle informatie kun je vinden op de speciale pagina van de Volleybalspeeltuin

Spek de kas actie weer van start!

Zondag 16 augustus 2020

Ook dit jaar doet VC Asterix weer mee met de Jumbo Spek de Kas actie. De actie loopt in totaal 10 weken, van maandag 17 augustus 2020 tot en met zondag 25 oktober 2020. 

Help jij Asterix aan extra financiën? Kijk dan snel op onze speciale Spek-de-Kas pagina, omdat er dit jaar enkele bijzonderheden zijn, met name door de verbouwing van Jumbo Maasbree.

Uitnodiging ledenvergadering

Woensdag 29 juli 2020

Graag nodigen wij jullie uit voor de Algemene Ledenvergadering op maandag 7 september 2020 bij Café De Pool. De inloop is vanaf 19:30 uur, aanvangstijd 20:00 uur.
Alle leden hebben tevens een uitnodiging via e-mail ontvangen met daarin ook de agenda en de notulen van de vorige vergadering. Heb je geen mail ontvangen, laat het dan even weten!

Start competitie

Woensdag 29 juli 2020

Voor de volledigheid melden we hier nog even dat de Nevobo-competitie weer start op zaterdag 12 september 2020. Dames 3 zal voor Asterix de eerste wedstrijd van het seizoen spelen, uit bij Livoc (Liessel) om 15:00 uur. Dames 1 speelt diezelfde dag om 19:00 uur tegen Set Up (Meerlo).
Kijk voor een overzicht van geplande wedstrijden op de Nevobo-website!

Corona maatregelen sporthal

Vrijdag 7 augustus 2020

Volgende week beginnen bij een aantal teams de eerste trainingen al. Deze week hebben we contact gehad met de sporthal over de maatregelen die in de sporthal getroffen worden. een overzicht van alle maatregelen vind je op deze pagina.
Denk aan elkaar en let op de afstand. Gebruik allen jullie gezond verstand, dan kunnen we weer op een prettige manier beginnen met het trainen in de zaal. We wensen jullie heel veel volleybalplezier en een prettig seizoen! 

Asterix op Social Media

Woensdag 22 juli 2020

Vanaf het nieuwe seizoen ga je veel meer van Asterix op Social Media terug zien. Voor nu willen we je alvast laten weten, dat Asterix een tijd geleden ook op Instagram is gestart, maar dat nog niet heel actief heeft gebruikt. Dat gaat veranderen!


Volg ons nu al, zodat je als eerste de updates ontvangt:
https://www.instagram.com/vcasterix/

Start seizoen 2020-2021

Dinsdag 21 juli 2020

De trainingen beginnen in de week van 10 augustus (week 33). Voor de jeugd- en seniorenteams beginnen dan de dinsdag- en vrijdag trainingen (11 en 14 augustus). De zaterdagtraining voor de niveautjes begint nog niet.
Mochten jullie als team aangeven dat jullie nog niet willen gaan trainen, geef dit dan even tijdig aan, zodat we de zaal nog kunnen afzeggen. Geef daarbij ook aan wanneer jullie wel willen beginnen. 

Seizoen 2019-2020 vroegtijdig gestopt

Ivm de corona maatregelen heeft de Nevobo besloten om alle competities vroegtijdig te stoppen. Zodra er meer bekend is over de start van het volgende seizoen zullen wij jullie informeren. Tot die tijd; Houd je aan de maatregelen, blijf gezond en zorg voor elkaar!